19.3.2019

Mielikuvitus - Vaihtoehtoiset maailmat: Alkupiste

"The real world is much smaller than the imaginary."
 Friedrich Nietzsche.

Kävin pari päivää sitten nukkumaan, kuten niin monta kertaa aiemminkin. Kännykkä yöpöydälle nauhoittamaan/seuraamaan nukkumistani Sleep for Android:n avulla, pää tyynyyn ja peitto päälle. Hieman jalkaa peiton ulkopuolelle, ettei tule liian kuuma. Lapsena tosin pelkäsin, että joku tulee ja nappaa jalasta, joten se oli melkoista tasapainoilua peiton sisäisen lämmön ja ulkopuolisen viileyden (ja niiden "joidenkin" jalkafetissejä) välillä. Onneksi pääsin eroon tästä fobiasta.

Tuo ilta oli kuitenkin yhdellä tapaa erilaisempi, kuin muut muutaman viimeisimmän kuukauden aikana kokemani nukahtamishetket. Tajusin tämän erityisen hetken aikana jotain hämmentävää. En ollut pitkään aikaan sukeltanut mielikuvitusmaailmaani. Tarkoitan siis johonkin niistä monista erilaisista. Olin vain sulkenut silmäni ja nukahtanut. Niin yksinkertaista, kuin se on. Olen hyvin helposti nukahtavaa tyyppiä.

Päätin korjata tilanteen ja valitsin yhden suosikeistani. Ikävä kyllä uni tuli tälläkin kertaa niin nopeasti, että homma jäi valitsemisvaiheeseen. Sain tästä kuitenkin kipinän ryhtyä uudelleen aktiivisemmin rakentamaan näitä mielenkiintoisia vaihtoehtoisia kuvitteellisia maailmoita, joiden perustan olin vuosia aiemmin luonut. En halua niiden rapistuvan käyttämättöminä. Mikä parasta, kuluneiden vuosien aikana, jotka erottavat nykyhetken ja näiden mielikuvitusalustalle rakennettujen vaihtoehtoisten ulottuvuuksien synnyinhetken, olen kokenut paljon ja tästä johtuen saanut ylettömän paljon rakennusmateriaalia sisäisten maailmojeni saneeraustöihin.

Tulen siis kirjoittamaan suurimmat pääni sisäiset kuvitteelliset maailmat auki erillisissä julkaisuissa. Tämä julkaisu on alkusysäys, eräänlainen johdanto kirjoitusurakalle, joka minulla on edessäni.
Samalla toivon mahdollisuutta kehittää pääni sisäisiä tuotoksia kirjoittaessani niitä tekstimuotoon. Kuten ratkaisemattoman ongelman osuessa kohdalle pelkkä toiselle ihmiselle kirjoittaminen ja ongelman kertominen saattaa laukaista aivoissa uusia ajatuskanavia, joiden avulla hankala solmukohta ratkeaa lähes itsestään.

Julkaisuissa tullaan käsittelemään laajalta alueelta erilaisia aihepiirejä kuten avaruus/Sci-Fi, zombie/virustartunta, tiettyyn paikkaan sijoittuva seikkailu sekä hyvin korkean tason tekniikka.

Kerron jokaisesta mielikuvitusmaailmasta  etupäässä yleisellä tasolla. Kuvailen myös erilaisia yksityiskohtia, joihin hyvin usein uppoudun. Hyvin usein koko nukahtamisvaihe meneekin viilaten jotain pientä asiaa.

Toivon, että kykenen tekstimuodossa kuvaamaan sen, mitä pyörittelen aivolohkoissani.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti